Elkenøre Sildestrup Stovby Marielyst Bøtø
Hovedsiden Historie Underholdning Strandkirken Bøtø flyveplads
Træfældning Muldvarpe Fiskeri Erhverv Fritidsgrunde
Grundejerforeninger Vand, renovation, el      
Muldvarpe

Muldvarpen er så udbredt i Danmark, at den tidligere har haft sin egen lille bekæmpelseslov. Nu fremgår bekæmpelsesreglen af  Lov om drift af landbrugsjorder

§ 11. Kommuner kan varetage bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise. Bekæmpelsen kan finansieres ved betaling, der opkræves hos ejerne af de ejendomme, hvorpå bekæmpelsen gennemføres.

Detaljerede informationer om muldvarpen kan læses hos Skadedyrslaboratoriet.


Klik for større billede af
muldvarpesaks.
Den sikre bekæmpelsesmetode for anvendelse af privatpersoner er muldvarpesakse, som kan købes i byggemarkeder m.v. for ca. 100 kr.

Man kan f.eks. frigrave gangen i et muldvarpeskud og placere saksen så muldvarpen rammer udløserpladen ved passage i gangen. Muldvarpen vil ofte afvise at passere og  lukker istedet gangen med jord mod saksen. Der kan blive behov for fjernelse af disse jordpropper mange gange inden muldvarpen kommer så langt ind i saksen at den smækker sammen. Efter fjernelse af en jordprop er det vigtigt at man placerer saksen helt ude i den side af hullet hvor muldvarpen afleverede jordproppen. Man sørger derved for at muldvarpen har kortest mulig vej til udløserpladen ved aflevering af næste jordprop. Hvis man har gravet hullet lidt større end fælden bør man på jorden lægge 2 pinde til fastholdelse af fældens top, så muldvarpens aflevering af jordprop ikke rokker ved fælden.

Anvendelse af handsker er vigtigt. Sakse kan anvendes med eller uden overdækning med spand, græs, græstørv eller andet.

muldvarp

Muldvarp

muldvarp

Muldvarp fanget i saks som på korrekt måde er smækket sammen lige bag forbenene, så muldvarpens hjerte og
lunger er knust på et splitsekund.